Kirjavaisen paistetut silakat
  • silakoita
  • ruisjauhoja
  • korppujauhoja
  • voita
  • suolaa

Tarjoiluun:

  • perunamuusia tai keitettyjä uusia perunoita
  • remouladekastiketta valmiina kaupan hyllystä

Perkaa silakat: se käy kätevästi leikkaamalla saksilla kalan vatsan reuna ja pää irti sekä puhdistamalla sen jälkeen sisälmykset käsin pois. Puhdista kalat huuhtomalla ne vielä kylmällä vedellä.

Pyörittele peratut kalat lautasella seoksessa, jossa on ruisjauhoja ja korppujauhoja. Sulata paistipannulla voita ja aseta jauhotetut silakat pannulle. Ripauta kaloille suolaa oman maun mukaan. Paista kypsäksi miedolla lämmöllä.

Tarjoile rapeat silakat perunamuusin tai keitettyjen uusien perunoiden kanssa sekä kylmän remouladekastikkeen kera.

Varo ettei kieli mene mukana – ja että tilaa jää jälkiruoallekin!

Tulosta Sähköposti

Kuvapoimintoja Facebookista

ESKO-kalatalousohjelma

Tämä sivusto ja facebook-sivu on toteutettu ESKO - Etelä-Suomen kalatalousohjelman Rannasta Ruokapöytään –hankkeessa.

Ohjelmaa koordinoi Etelä-Kymenlaaksossa Leader Sepra ja sitä rahoittaa Euroopan kalatalousrahasto EKTR..