Holgerin silakkakeitto
  • 700 g nahattomia silakkafileitä
  • 1 kg perunoita
  • 4 porkkanaa
  • 1,5 l vettä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 sipuli
  • 1,5 dl silputtua tuoretta tilliä
  • 1 tl jauhettua valkopippuria
  • nokare voita
  • halutessa ruokakermaa tai kuohukermaa

Nahoita silakkafileet vetämällä nahka fileen reunasta irti. Nahka irtoaa helposti sormin vetämällä. Pilko fileet pienemmiksi, n. 2-3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Silppua sipuli pieneksi silpuksi.

Laita vesi kiehumaan ja lisää siihen suola. Keitä perunoita ja porkkanoita n. 20 minuuttia. Lisää joukkoon silakkapalat, sipuli, tillisilppu sekä valkopippuri ja kiehuta vielä n. 5 minuuttia. Lisää nokare voita ja halutessasi loraus kermaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Nauti saaristolaisleivän kera.

Tulosta Sähköposti

Kuvapoimintoja Facebookista

ESKO-kalatalousohjelma

Tämä sivusto ja facebook-sivu on toteutettu ESKO - Etelä-Suomen kalatalousohjelman Rannasta Ruokapöytään –hankkeessa.

Ohjelmaa koordinoi Etelä-Kymenlaaksossa Leader Sepra ja sitä rahoittaa Euroopan kalatalousrahasto EKTR..