Perinteinen haapasaarelainen kalasoppa
  • 1,5 l vettä
  • 1 kg:n kala, esim. lohi tai siika
  • 6 kiinteää, isoa perunaa
  • 1 sipuli
  • n. 3-5 maustepippuria
  • merisuolaa

Mittaa vesi kattilaan. Perkaa kala ja ota fileet erilleen. Laita kalan ruoto ja muut perkuuosat kattilaan ja keitä niistä kalaliemi keiton aikana leikkaa kalafileet n. 3 cm:n kuutioiksi ja kuori sekä lohko perunat.

Siivilöi perkuuosat ja ruodot liemestä ja laita liemi takaisin kattilaan. Lisää kalaliemeen perunalohkot, hienonnettu sipuli sekä maun mukaan pippureita ja merisuolaa. Lisää vettä tarvittaessa.

Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunalohkot ovat kypsiä. Lisää kalapalat ja keitä vielä 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tämä kirkaslieminen kalakeitto on perinteinen haapasaarelainen ja muuallakin meren rannikolla keitettävä keitto.

Tulosta Sähköposti

Kuvapoimintoja Facebookista

ESKO-kalatalousohjelma

Tämä sivusto ja facebook-sivu on toteutettu ESKO - Etelä-Suomen kalatalousohjelman Rannasta Ruokapöytään –hankkeessa.

Ohjelmaa koordinoi Etelä-Kymenlaaksossa Leader Sepra ja sitä rahoittaa Euroopan kalatalousrahasto EKTR..